Nilkan nivelsidevamman kuntouttaminen

Kuntouttamisohjelman tavoitteena on palauttaa nivelsidevamman jälkeen nilkan ja jalkaterän perustehtävät: mukautuminen erilaisiin alustoihin sekä jarruttava ja ponnistava lihastyö suunnanmuutoksissa. Tärkeitä ovat myös työhön ja vapaa-aikaan liittyvät erityistehtävät.

Saat kattavan ohjeistuksen selkeinä videoina ja ohjeina niin akuuttivaiheeseen kuin alkuvaiheen, keskivaiheen ja viimeistelyvaiheen kuntouttamiseen. Mukana on myös selkeä ohjeistus nilkan urheiluteippauksen ja kinesioteippauksen tekemiseksi. 

Sisältö:

  • alkusanat ja ohjelman esittelyvideo
  • akuuttivaiheen ensiapuohjeet
  • teippausvideoita 2 kpl
  • kyynäsauvakävelyn opasvideot, 2 kpl
  • alkuvaiheeseen, keskivaiheeseen ja viimeistelyvaiheeseen useita harjoitteita – asiantuntijamme fysioterapeutti Marko Grönholm Movement Physiosta näyttää ja selostaa harjoitteet videoilla
  • haastavimmista harjoitteista on kirjattu ja valokuvattu myös kevennettyjä sovelluksia

Vaikka nivelsidevammasta olisi aikaa, löydät useita hyödyllisiä harjoitteita varmistamaan nilkan toimintakykyä pitkällä tähtäimellä.

Tavoitteena on kuntoutumisen lisäksi uusien vammojen ennaltaehkäisy. Muista myös tarvittaessa fysioterapiaan ja lääkäriin hakeutuminen:

Markon sanoin: ”Jos painon varaaminen loukkaantuneelle jalalle on äärimmäisen haastavaa, kipu jää päälle tai kuntoutuminen ei etene kuten olettaa saattaa,
käänny asiantuntevan nilkka- ja jalkateräortopedin tai -lääkärin, tai asiantuntevan fysioterapeutin puoleen tarkempien yksilöllisten ohjeiden saamiseksi!

Nilkan nivelsidevamman kuntouttamisohjelma (45€ sis alv) löytyy täältä.