Tiina Korvenranta

Vahvuutta mieleesi

Team Valmius on saanut vahvistusta. Lämpimästi tervetuloa, Tiina Korvenranta!

Tiina on ratkaisukeskeinen ylemmän erityistason psykoterapeutti sekä Master of Science in Solution Focused Therapy. Hän on myös ammatillinen opettaja (AMO), ekspressiivisen taideterapian ryhmänohjaaja ja Metsämieli© ohjaaja. Tiinan yritys on Terapia-Ranta.

Tiina Korvenranta ja Helena Pahkajärvi pitämässä työpajaa kehon ja mielen yhteisvoimasta kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin.

Ennaltaehkäisyn työkaluja

Yhteistyössä Tiinan kanssa olemme pohtineet,

 • miten olisi mahdollista muuttaa niitä polkuja aiemmin, jotka vievät haitallisen stressin pitkittyessä esimerkiksi vaikeaan uupumukseen?
 • miten löytää voimavaroja ehkäistä ennalta vähitellen kehittyvää ja voimistuvaa alakuloisuutta?
 • miten kehon ja mielen vahva yhteys saataisi tekemään työtä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin eteen ennaltaehkäisevästi?

Tiinalla on pitkä kokemus terapiatyöstä. Hän nosti kolme tärkeää asiaa esiin pohtiessaan ihmisen mahdollisuuksia vaikuttaa polun kulkuun.

 1. Stressioireiden tunnistaminen
  On tärkeää tunnistaa mikä on itselle tyypillinen tapa reagoida stressiin. Silloin juuri oikein kohdistuneiden harjoitusten avulla on mahdollista sekä ennaltaehkäistä pitkittyvän stressin alkamista, että löytää nopeasti keinoja stressistä palautumiseen.
 2. Itselle tärkeiden asioiden vahvistaminen
  Vaikeutta kokea onnellisuutta voi tuoda tilanne, jossa on ajautunut elämään ristiriitaisesti omien arvojen kanssa. Itselle tärkeiden asioiden määrittely ja niiden vahvistaminen omassa elämässä tuo tasapainoa ja lisää onnellisuutta.
 3. Omien vahvuuksien käyttäminen
  Jokaisella on vahvuuksia, mutta onko ne tietoisesti tunnistettu? Kun omia vahvuuksia käyttää tietoisesti aktiivisesti, onnistumisen kokemuksen lisääntyvät ja mieli vahvistuu. Vastoinkäymisten sietokyky paranee.

Nyt olemme koonneet Tiinan opetukset verkkokurssin muotoon, ja avanneet siihen myös kehon ja mielen välistä kanavaa ergonomisen kehon käytön, syvähengitystekniikan ja liikeharjoitteiden kautta.

Verkkokurssi Vahvuutta mieleesi

Vahvuutta mieleesi -verkkokurssi antaa tärkeät työkalut edellä mainittujen avainasioiden arviointiin ja työstämiseen. Aineisto on käytettävissäsi vuoden. Siihen aukeaa sisältöä kolmessa erässä:

 • Aloitusvaihe sisältää stressioireiden tunnistamisen harjoitteineen
 • 21 päivän kuluttua aloituksesta aukeaa Tärkeät asiasi -osio
 • 42 päivää aloituksesta pääset arvioimaan ja voimistamaan vahvuuksiasi

Kurssi sisältää lisäksi mahdollisuuden 15 minuutin keskusteluun Tiinan kanssa. Ohjeet löytyvät kurssiaineistosta.

Kehon kautta on mahdollista rentouttaa ja rauhoittaa mieltä. Aineistossa on mukana Valmiuden Helenan sekä liikunnanohjaajien Anne Jääskeläisen ja Hanna Mäkilän tukimateriaalia kehon ergonomisen käytön, syvähengitystekniikan ja liikeharjoitusten aiheista.

Ennen ostopäätöstä ja aloitusta Tiinan saatesanat

1. Valmistaudu mentaalisesti:

 • Ennen kuin aloitat Vahvuutta mieleesi-kurssin, aseta mielesi avoimeksi uusille ajatuksille ja oppimiselle. Muista, että jokainen harjoitus ja pohdinta on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä.

2. Luo säännöllinen aikataulu:

 • Aseta itsellesi selkeä aikataulu kurssin suorittamiselle. Valitse päivittäinen tai viikoittainen aika, jolloin voit sitoutua kurssin tehtäviin ja harjoituksiin.

3. Sitoudu ja pysy kurssilla:

 • Lupaa itsellesi, että sitoudut kurssin suorittamiseen loppuun asti. Vaikka matka saattaa olla haastava, muista, että jokainen askel vie sinut lähemmäs mielesi vahvistumista.

4. Ole kärsivällinen ja armollinen itsellesi:

 • Muista, että mielen vahvistaminen vaatii aikaa ja sinnikkyyttä. Ole kärsivällinen itsesi kanssa ja älä odota täydellisyyttä heti alusta asti. Jokainen yritys ja jokainen harjoitus ovat arvokkaita.

5. Anna itsellesi lupa kasvaa ja oppia:

 • Ole avoin uusille oivalluksille ja mahdollisuuksille oppia itsestäsi ja omasta mielen voimastasi. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet ja anna itsellesi lupa kasvaa ja kehittyä kurssin myötä.

6. Pidä kiinni tavoitteistasi:

 • Kirjaa ylös omat tavoitteesi kurssin suorittamiselle ja mielen vahvistamiselle. Pidä nämä tavoitteet mielessäsi matkan varrella ja käytä niitä motivaationa jatkuvasti eteenpäin pyrkiessäsi.

7. Muista juhlia edistymistäsi:

 • Jokainen suoritettu tehtävä ja voitettu haaste ovat syyn juhlaan! Muista palkita itsesi pienistäkin edistysaskeleista matkan varrella. Tämä kannustaa sinua jatkamaan eteenpäin.

8. Ole ylpeä itsestäsi ja omasta rohkeudestasi:

 • Muista, että olet tehnyt merkittävän päätöksen investoida itseesi ja mielenterveyteesi. Ole ylpeä omasta rohkeudestasi ja halustasi kasvaa ja kehittyä.

9. Muista, että olet arvokas ja pystyt siihen:

 • Lopuksi, muista aina, että olet arvokas ja pystyt siihen, mihin asetat mielesi. Luota omiin voimavaroihisi ja jatka eteenpäin rohkeasti ja luottavaisin mielin!

Tämä kurssi on mahdollisuus sinulle kasvaa, kehittyä ja vahvistaa mieltäsi. Ole valmis ottamaan haaste vastaan ja muista, että olet vahvempi kuin uskotkaan. Onnea matkallesi kohti vahvempaa mieltä!

Vahvuutta mieleesi -kurssi 43€, sis. alv: Ostosivu

Organisaatio, pyydä tarjous työntekijöittenne hyväksi: Yhteydenottolomake